Lördag morgon, Början på livet.

Lite överdriven titel kanske men vad ska man annars ha titlar till?


Idag vaknade jag ungefär kvar i 8. Inte så illa pinkat om jag får säga det själv. Jag har nyss ätit frukost och ringt min pappa om instruktioner. Jag ska bara ringa några fler samtal sen hoppas vi att allt går som smort.
Vi tänkte repa med bandet idag för vi har fått massa spelningar. Så vi  tänkte öva in lite nya låtar.


Min nya design är väl fin? Ni kanske har upptäckt att under min designtid av denna blogg upptäckte Border: Dashed vilket jag har utnyttjat väldigt mycket. Den är inspirerad av jordgubbstapeten som var i bakgrunden i Yoggi reklamen på tv. Tyvärr kunde jag inte hitta den tapeten men skapade mig en egen. Det kommer öven förhoppningsvis komma upp lite bilder på mig :)


Mikaela och Sofie.
Jag har alltid tyckt om er speciellt mycket. Ni är de som får en skratta när man dricker mjölk. Ni är de som brukar rulla er i sand. Till er vill jag bara säga Tack! Det är ni som gör att livet blir enklare.

Inget liv, inget initiativ

Som ni kanske vet har jag inget liv så det finns inte mycket att skriva om egentligen. I alla fall har jag inte gjort någonting idag förutom det vanliga.
Spelat trumpet, ätit mat, spelat dota.
Inget intressant alltså men jag tänkte ändå slänga ur mig en liten dikt.

Jag kollade igenom lite mappar på min dator härom sistens och hittade ett text dokument som hette "MSN Dikt".
Det är nog en dikt som jag har skrivit på msn till någon, någon gång. Jag har inte öpnnat filen och läst den än, men tänkte göra det nu och den kommer förhoppningsvis att publiceras här.

Vänta 1 sekund medan jag hämtar den.

En bra kille ska vara:
Han som bryr sig mest om dig på msn.
Han som kan få dig att gråta med sina vackra ord på msn.
Han som kan få dig glad när du är nere på msn.
Han kan ha dig på visningsbild utan att alla bryr sig.
Han som kan skriva allt om dig på msn och inte bryr sig om hur många tjejer han förlorar.
Han som alltid kan ställa upp på msn.
Han som vet när du är ledsen och när du är glad på msn :) .
Han som betyder mest i dina ögon på msn.
Han som kan vända sig till vem som helst och säga: detta är min flickvän på msn. Han som kan hålla din hand framför sina vänner och säga: det var hon jag pratade om på msn.


Åånej vilken besvikelse. Det var inte alls en dikt jag hade skrivit :'( . Vilken enorm besvikelse. Det var bara en ful dikt om msn. Otur där, men man kan inte få allt.

Ha det bra i solen


Home Alone Brother 2.

Dagen är kommen. Föräldrarna är borta. Endast två levande varelser existerar i boningen. En annan och hans broder. De två har tillsammans underhållt sig själva med diverse ting såsom:

Studsmatta (Lärandet om bakåtvolt)
Frets on Fire (Lärandet om ös)
Shopping i Ryd (Lärandet om snask)
Matlagning (Lärandet om överlevnad)

Att komma skall:
Chips (Lärandet om potatis)
Thriller (Lärandet om känslor)

Vi har det riktigt trevligt och ska fortsätta med det till måndag.

Ha det bra :)

Med sprakande färger

Bloggen sprudlar av färg. Den har även blivit ljus och upplyst. Det är en helt ny blogg.

Idag är jag sjuk. Jag har kryat på mig hela dagen, sett på film och sovit. Ikväll är det föräldrafritt och hela helgen också för den delen. Party Party! Snart ska jag väl äta pizza och hoppas man har fått lite godis också.

Dagens väderrapport:

Strålande Sol med klarblå himmel.
Ingen blåst, inget regn, inget dåligt väder.
Slutsats: Vädret är bra! :D

Se till att kommentera nu..

Bloggens sista inlägg.

Jag meddelar här och nu att detta är denna bloggs sista inlägg. I brist på läsare och kommentarer har intresset försvunnit.. Ha det bra

Petters Mellanmålstips.

Madeleinekaka med Glass!
1.Baka en madeleinekaka.
2.Njut av den tillsammans med mycket glass.
3.Sitt en stund och öppna dig för alla minnen du får.
4.Ta gärna en till portion.


Madeleinekaka är ett bakverk (kaka) huvudsakligen bestående av ägg, socker och honung. Kakan gräddas i särskilda snäckformade "Madeleineformar" och används ofta som tillbehör till desserter, till exempel glass!

Madeleinekakan har nått litterär berömmelse genom Marcel Prousts På spaning efter den tid som flytt där doften och smaken av en sådan kaka, doppad i lindblomste, återuppväcker huvudpersonens barndomsminnen i en central scen. Härigenom har madeleinekakan blivit en generell metafor för något som väcker minnen. Det är viktigt att notera att det handlar om ett så kallat ofrivilligt minne, när han höjer skeden med te och kaksmulor till läpparna har han ingen aning om vad som skall hända och blir alltså själv överraskad av hur samtiden blir oviktig och dåtiden väller upp inom honom. Ibland används Proust madel
einkaka felaktigt som ett objekt som man fullt medvetet kan använda för att öppna upp portarna till det förtflutna, som vissa barnprogram, en särskild maträtt eller liknande. Det är alltså inte frågan om ett favoriserat eller avskytt objekt som får oss att minnas hur det en gång var.

Madeleineformar!
image22   image24Enjoy!

The Devils Advocate

Idag var den första dagen på veckan. Måndag. Jag åkte till skolan och trodde att dagen skulle bli helt som vanligt. Men icke.. Inte på långa vägar. Detta skulle bli en dag full av filosofi.

Det började med SO:n . Vi visste inte riktigt vad som skulle hända. Antingen debatt om Irak eller Religion.
Det blev religion. Vi fick höra om 2 konstiga sekter i Texas, US, som det inte slutade så bra för. Den ena begick självmord eller snarare blev mördarde av deras sektledare och den andra blev tvångsomhändertagen av polisen. Det här var dock inte det viktigaste utan det kom efter rasten. Vår lärare Mr. Axelsson sa att det skulle komma en gästföreläsare. Kan ni gissa vem det var?
Nej tänkte inte det heller. Det var min blivande rektor Dr. Jason Nicholls som kom in och lektionen bytte ämne till filosofi. Vi fick först frågan "Vad är filosofi?" Det är ju filosofiskt bara i sig.
Det fick vi svara på och de som svarade bäst blev belönade med godis. Efter det fick vi ett papper med en filosofisk fråga. Några grupper fick "Hur vet man om spöken finns"? En annan fick "Om ett träd faller i skogen utan att någon hör det, är det då ett ljud?" (Klassiker) Vår grupp fick "Är skönhet något naturligt eller är det påhittat av sammhället?" (Typ något sådant, den är översatt från engelska.) Det var då som jag fick rollen att bli The Devils Advocate. Hans uppgift är att skapa diskussion genom att alltid verka negativ och ställa frågor som "Varför då?" eller "Är du säker på att det inte blir....?) Så att de andra måste förklara sig.
Det var inte en sådan svår uppgift och vi blev klara ganska snabbt och eftersom vårat svar var så bra fick vi godis. :D Inget är så bra för moralen som godis.

Filosofin flödade och fortsatte in på svenska lektionen. Vi hade grammatik och det är mycket bra ämne att filosofera om. Vi diskuterade olika adverb och konjuktioner så intensivt att vår lärare (Mrs. Vallin) kände sig besviken på sig själv för att hon inte kom på hur det var även om hon visste det. Den hetaste debatten var nog vad som var skillnaden på att säga "Bonden var glad för att säden växte bra." eller "Bonden var glad eftersom säden växte bra."

Det är något ni alla kan klura på..


Mi

Söndag, En glad dag!

Tjabba Tjenare allihopa! (Mest till mig själv) Idag har det hänt mycket skoj och en anledning till att det är en glad dag är självfallet det underbara (eller undersökta* som NN skulle sagt) Vädret. Kan det bli finare i April? Knappt.

Dagen började med att jag vaknade upp ur min skönhetssömn tio minuter i åtta. Jag valde att drömma vidare och gjorde det till typ halv 10. Då tänkte jag se om Herr Schmüller var vaken. Han hade förvisso ställt sin klocka på 9 men han behöver mycket mer skönhetssömns än mig så han vaknade typ vid 11-12. Ack, men jag hade tur Jonatan fanns online så vi roade oss fram till frukost.

Frukosten var tyvärr en besvikelse. Samma bröd med samma pålägg, Ost och Jordgubbssylt. Det var gott första gången men efter typ 3 veckor utan variation och dessutom med lite gammalt bröd så vill man ha lite omväxling.

Resten av dagen har jag gjort lite olika. Jag skulle ha behövt göra massa bild men det blev inte så. Jag läste lite Nick Hornby vilket är väldigt roligt. Jag har hoppat studsmatta i det vackra vädret av ren överskottsenergi. Jag har åkt till Norrköping och tillbaka. Jag har kollat min mail. Kan ni gissa vilket glädje mail man fick?


image19

Allting löser sig tillslut. Så ni som hade fått tillbaka hoppet om mig. Glöm det jag kommer ägna många timmar åt att ta igen den tid som har gått förlorad.

Till lunch åt jag Amerikanska Pannkakor med Sirap, stekt ägg och bacon.
Nu får jag snart smörgåsar med kräftstjärtsröra :) Mums..

So long, BinG BonG

* Undersökt är en blandning av Underbart och Utsökt.


MThe Konstvärk of the Day

image16

Lead Guitar

Idag har jag fått den stora äran att vara Lead Guitar i kvällens lovsångsband. Det gick bättre än förväntatoch nu har jag starka fingertoppar. Vi började öva vid 5 i ungefärlich en timme sen började vi igen vid halv 8.

Annars idag har jag inte gjort någonting mer än jag nördade med Henke alldeles för länge för vad som är nyttit. Det var ändå ganska roligt och vi ska säkert fortsätta ikväll/natt men han är och äter nu. Bara så ni vet är Henke alltid hungrig.

Jag har också skrivit en Pentavisa.

Nothing

If you don't know what to write about. Write about nothing.
Nothing is when nothing is.
Nothing is simlpe, nothing is it.
Nothing is nothing not even shit.

When you write about nothing,
you write nothing at all.
Nothing in particular,
nothing big, nothing small.

Nothing rhymes with anything.
Nothing is the opposite of something.
Nothing never comes to an end.
You can't see nothing,
not even pretend.

Nothing is lonley,
but not if nothing comes to you.
When nothing goes away again,
You are lonley to.

Take care of nothing,
treat it nice.
Beware of something
before the sun rise.

Dream of something
the sleep might be good
Dream of nothing
and it all will be understoodBy: Me


Banned for 720 days

image14

Jag tänk så det kan gå :( Jag blev banlyst ungefär tills jag är 18 någon gång. Härligt Härligt.. Not.
Det är då DotA det gäller. Mitt favoritspel.. Vissa kanske blir glada nu men var ledsna för min skull.

Ja, va ska man hitta på nu då. Nu kanske jag får mer tid för min blogg, kanske mer tid för att motionera, kanske mer tid för att plugga. Jag har massor av tid nu. Det här kanske är en vändpunkt i mitt liv. Jag kanske kommer att tacka dota-league någon gång.

Jag har i alla fall inte gett upp än. Jag skrev att det var Jons fel men det är högst otroligt om de skulle gå på det. Typiskt.. typiskt. Jag får försöka kringgå systemet och smyga mig in bakifrån.


För övrigt hade jag nationella prov idag. Mr. Turner tittade på mig med en lömsk blick och fråga inte utan sa att jag skulle göra den muntliga delen idag. Det var ganska bra ändå att få det överstökat och det gick ganska bra också. Det roligaste var nog att Rebecka sa att hon blev förvånad över mig :)


Tjingeling!


Konsert med stora bravader

Idag.. Söndag.. vaknade jag efter cirka 8 timmars intensiv sömn. Lite mycket men ändå okej. Framåt eftermiddagen var det dags för konsertrepetition. Jag letade upp mina svarta konsertkläder, bytte om och fick skjuts av mamma som kompensation att hon inte kunde komma.

Väl på plats så var det mest väntan. Långa mycket "fina" avancerade musikstycken en sisådär 30min.... Men efter det var det dags för mig att entra scenen. Det gick riktigt bra. Jag börjar få kläm på det här med trumpet.

Kl 18.00 Konsert.. Fast det dröjer cirka 1 timme tills jag får spela pga alla långa "fina" avancerade musikstycken.
Efter paus var vi inledningen och vi spela låtar ur Les Miserable och det var mycket vackert. Det sista som hände på konserten var när båda orkestrarna spelade satser ur opran Carmen. Det är jätteroligt att spela den. Jag hade övat mycket och lyckades med det jag ville och var nöjd efteråt. Publiken var helvild. De applådera typ i 15min kanske lite mindre, svårt att avgöra..

Jag fick skjuts hem av Kerstin. Vi klämde in oss 5 personer och myste hela vägen.. Jag kom hem välbehållen iaf. Jag fick tacos.. den var iofs gammal men smakade ändå okej. Nu måste jag nog läsa lite Nick Hornby.

Bye!

Solsken, glass och ett portabelt moln..

Idag har det hänt så mycket som Nationellt prov i Engelska på morgonen. Det var inte så svårt men lite kul när han som läste, läste tydligt ända tills han kom till det viktiga. Dåsluddra han massa ord och avsluta med något som inte hade något som helst med det man villa veta att göra. Det gick bra ändå..

Efter det kom solen (eller man kunde uppskatta den då). Jag får så mycket energi av solen att jag är glad hela tiden. Efter skolan tänkte jag dra till Bosses Glassbar för att se om mina vänner var kvar där men Oj så mycket folk.. Dessvärre stod alla i kö också så det blev ingen glass.
Bosses glassbar, Ett slick sen är du fast!


Jag har ett moln i min klocka..

Design på egen nivå

Bloggen är skapad och tillräckligt designad för tillfället.. Tyvärr blev den lika svart som jag var rädd för men men..

Jag kommer att ändra designen mer och mer efter hand medans jag lär mig nya saker.. så ha tålamod.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0