Vilken värld lever vi i?

Jag funderade häromsistens (Underbart ord) under vår Samhällskunskaps lektion om ett uttryck min lärare sa. Han sa inget mindre än:
"..men vi lever inte i den bästa av världar."*

Då slog det mig. Vilken värld menar han då? Det finns inte direkt så många olika att välja på. Vet han om andra världar i ett annat universum eller pratar han om drömvärldar? Jag tror att det där uttrycket används ganska ofta i dagligt tal och man kan fundera på vilken värld man menar är bättre. Om man bara har hittat på den världen är det inte särskilt realistiskt att önska att man levde där.

Eller så är det jag som bara ser en värld...

Vad gör man inte utan att någon vet?

Om någonting går sönder och man inte klarar av att laga det och ens bror har en lösning samtidigt som han är borta för dagen. Då finns det bara en sak att göra. Man tar sin trasiga sak smyger runt hörnet och byter obermärkt ut det mot hans sak som fungerar perfekt. Då har jag skjutit över mitt problem på honom och löst mitt eget problem. Han kommer inte ens att märka att han har problem vilket resulterar i att detta faktiskt aldrig hänt (i teorin).

"Den som inte vet något, lider inte av det!"Spilopipa!

Igår mina vänner var det full rulle i vardagsrummet. Jag lyckades övertala min kära syster om att lära mig ett nytt instrument. Det blev spilopipa. Vi hade tydligen tre i huset så jag lånade en och Elin tog sin.
 Det är som en blockflöjt fast den är stämd i en mollskala och det går bra att spela låtar som "Vem kan segla" och "Lussi Lilla" om ni haft turen att höra dem. I alla fall Elin spelade först jag spelade efter.
 Det lät riktigt bra emellanåt men oj vad ont det gör att täcka alla hål. Jag har nog för konstiga händer för jag fick kramp när jag med alla mina krafter försöka täcka alla små åtta hål på en gång.
 Nu har jag ännu ett instrument till min lista!

Smygande Mörker..

*Viskar* Hej! Nu sitter jag uppe tidigt medans Anton fortfarande sover. Han har varit här sen i fredags och vi har haft väldigt roligt tillsammans med många olika äventyr. Idag ska han dock åka hem :( Fast inte än :).

Jag tror jag ska väcka honom snart. Han brukar sova till typ 11 annars men idag blir det tidigare.
Planen för idag är att jag först ska spela trumpet i kyrkan sen gå och fika på Stan med Anton och Frida sen åker Anton hem så småningom och då fortsätter jag vara med Frida! :) Bra plan va?

Nu är jag inte ensam längre!

Demo Release Speak Up

Vänner och andra läsare. I mitt band Ever Mind har vi äntligen fått klart vår första Demo.
Vi har spelat in 3 av våra egna låtar och nu är dom färdig mixade och ligger ute på vår myspace!

In och lyssna!


RSS 2.0