Studiedag! Gäller att passa på.

Imorgon får vi äntligen en studiedag. Jag hade matteprov idag och har tyskaprov på fredag så skolan har slängt in en lagun som alla får vila på. Därför har jag passat på att fixa 2 biobiljetter. Vad kan vara bättre än att slappna i en skön biofotölj med lite godis på en onsdagkväll? Jadu inte mycket.

På fredag kommer även min bästis Anton. Äntligen ska vi s
es. Vi kommer ha så mycket skoj. Det är bra att han har flyttat till Uppsala. Då är han lite närmare i alla fall. Hoppas han kommer tidigt och åker sent.

Nu måste jag kila och fixa lite. Ha det grymt!
Vågen ha lagt sig..

Äntligen är tsunamin över. Knappt ens lite småskvalp kvar. Igår var det en heldag ute i skogen igår med pH-mätare, secchi-skiva, roddbåt och massa annat skulle vi hämta massor prover från och studer två sjöar. Motsattssjöar till och med.  Detta ingår i vår biologi. Idag analyerade vi allt och gjorde sammanställningar och mätningar. Nu är det SLUT!

Fredagkväll väntar.. Vad kan vara bättre? Först ska jag repa lite, sen middag. Imorgon är det Öppet Hus här hemma för Elins skull och fest på kvällen. Söndag är spela in och filmkväll. Jag är helt uppbokad.

Hoppas ni alla har det minst lika bra.


Ha det!

All skola på en våg! Tsunami!

Efter att ha glassat de första veckorna med rekordkorta dagar, inga läxor och lugna lektioner så kommer nu allt som en bomb på en vecka. Rapporter, prov, redovisningar, projekt och annat runt om på en gång. Nu sitter jag med min Fysik-labrapport och knåpar. Den är fin men suger tid. Ska nog skriva lite mer på den strax.

För övrigt har jag laddat ner The Bonnie Situation - A & Rs Live DvD! Bra band från Tyskland.
Jag hämtar inspiration från dem till våra kommande live spelningar med Ever Mind.
Bra energi, scennärvaro.

Kommer snart tillbaka frånmina studier! Ha det!

Idol och mycket tok!

Mina kära läsare!

Jag har tillbringat kvällen genom att uppdatera mig i världen med hjälp av Youtube! I Idol, som jag missade när jag satt och mumsade pannkakor, har jag koll på de bästa som gått vidare. Jag gillar juryn. De är väldigt ärliga och no bullshit och inge skådespel. Väldigt annorlunda att titta på tycker jag. Sedan råkade jag klicka vidare till Magnus Betnér som var på Aftonbladet och sa dem ett sanningens ord. Han är så bra standup-komiker. Han var även på dagis och drog massa kiss-&-bajs-skämt som alla barnen skrattade åt. Min hela Youtubekväll avslutades med olika sketcher från Pentagon.


Se upp för golfbollen. Vilken Goulfp*svälj*boll?

"Den här då"


Får jag låna stämjärnet? Gärna Aj Aj Aj!


HiHiHiHiHi


Ha en god natt!

Cirkus!!!

Alla vänner! Nu är det cirkus i Ryd. Yiihoo! Det var jättelängesen jag var på cirkus. Jag ska bara köpa lite tilltugg sen bär det av till Hangaren där utanför ett stort tält är uppslaget!

Ha det bäst!Komplott i Matsalen!

Petter, eller rättare sagt Detektiv Petter, har gjort ett revolutionerande avslöjande idag. Det är hela matsalspersonalen som är inblandad. Alla elever och lärare blir drabbade. Konsekvenserna är förödadande. 

Inte ens jag kan stoppa detta. Jag är maktlös. Det enda jag kan göra är att sprida kunskapen vidare och förhoppningsvis kan vi alla tillsammans nå en förändring.

Så här gick det till.
Som vanligt var det knökafullt i matsalen. Köerna gick ut till korridorerna, maten tog slut. Paniken var ett faktum. Personalen löste det smidigt med att helt enkelt fylla på salladen och makaronerna samt ersätta falukorven med pannbiffar.
Jag gick och tog mineralvatten eftersom mjölken var slut och åt min mat i godan ro. Mitt i ville jag ha mjölk när mitt vatten var slut och gick iväg för att se om de hade fyllt på.
Precis när jag kom dit var de ifärd med att byta. De hade bytt ut mellanmjölken och var ifärd med att byta ut lättmjölken som jag var ute efter. Jag noterade en grön tejp på den stora 20l förpackningen. Jag förknippar grönt med mellanmjök men tänkte att det kanske stod lättmjölk någon annanstans.
Då till min fasa kollade jag på golvet där de gamla förpackningarna låg. Där låg mycket riktigt en med gröntejp med, dessutom låg det med en vit-blå tejp. Lättmjölken.

De höll på att stoppa in en mellanmjölk i lättmjölk-automaten!
Hyckleri! Helgerån! Vad som helst stoppa dem. Så får man inte göra.

Tänk på alla stackare som blir lurade..


Deutsch und Musik!

Hallo Freunde! Ich sitze jetzt in einem Datasaal und hat genau Spotify geintstalliert. Ich höre Bullet for my Valentine. Es ist sehr hart und gut Rockmusik. Wir sollen eigentlich eine Presentation von einen Abenteuerurlaub vorbereiten, aber mein partner Kristina ist nicht hier.
Nach Deutsch haben wir Musik der ganzen Nachmittag, dann habe ich auch Trompete mit meinem Messingquintett.

Habe eines schönes Tag alle!Mikroskopisk kladdkaka!

Godafton Kamrater!

Till en början så kan jag försäkra er alla om att det inte var ett möte av ett främlingsfientligt parti eller liknande jag spelade en fanfar för. Det var Folkungavallen som firade 90 år av hård idrottshistoria. Det hela var mycket snabbt avklarat i Solglimten i den förövrigt stora monsunen.

Idag har jag inspekterat små alger och annat  i 400x storlek, och ritat av dem på ett fint papper. Denna roliga sysselsättning infaller då under biologin. Vidare idag har jag bakat en kladdkaka till efterätt och tittat på (och somnat till) Viva La Bam på MTV. De killarna har i alla fall mycket fantasi.

Nu väntar sängen..

Sov sött alla!

Natti

Fanfar på gott och ont!

Hallå allihopa! Idag är det söndag och jag har satt på mig finskjortan. Jag ska nämligen iväg strax till Folkungavallen där det ska vara en tillställning. Jag har även med mig min trumpet eftersom jag har lovat att jag ska tuta en fanfar efteråt.

Saken är den dock. Det första jag hörde var att det skulle spelas en fanfar inte vart eller när, med vilka.  Sedan var det på söndag vid 12 på Folkungavallen, en talare skulle tala, jag skulle vara finklädd.

Så, om jag har blivit lurad på detta kan det vara vilken nynazistisk grupp som helst som ska hålla möte. Och jag ska spela? Vad ska folk tro om mig då?
Jag får helt enkelt hoppas att det bara är en vanlig tillställning. Skriver ett till inlägg efteråt så får ni alla veta.

Pass på snart kommer ett till..

// Petter


Allmänbildning, en självklarhet?

En tanke som slog mig idag var angående allmänbildning. Tanken kanske kom på tanke i mitt huvud på grund av alla YouTube filmer om dumma amerikaner jag sett nyligen. Det hör också ihop med nyheter.

Det var så jag kom in på ämnet från början. Imorse hörde jag om det Japanska riksdagsvalet
. Vi i Sverige har börjat höra allt mer från andra länder och vad som händer där. Så var det säkert inte 1970. I alla fall, jag funderade på ifall Japan, eller andra länder, hörde om det Svenska Riksdagsvalet när det ägde rum? Antagligen inte. Sverige är ju ett sånt litet land. Men vi får ändå höra om alla större länder.

Det är nu slutsatsen kommer (och ursäkten för alla Amerikaner). Tänk er att ni är i USA. På Amerikansk TV sänds det bara från de stora länderna. Inte många länder är större än USA. Då får de väldigt lite allmänbildning. Speciellt om länder som Sverige. Däremot sitter vi Svenskar och bara matas med information och nyheter från alla länder som är större än Sverige. Det är betydligt fler länder och därför får vi en bredare kunskap om omvärlden.

Stort land = Lite allmänbildning
Litet land = Mycket allmänbildning

Vilket land är det då bäst att bo i? Vatikanstaten?


Ont i halsen..

Nu är kvällningen här. Jag är lagom trött. Idag har vi haft musik i skolan hela eftermiddagen. Vi fick veta vad och vad vi skulle spela på Öppet Hus i vårt medley. (Vad för instrument, vad för låtar) Jag ska spela trumpet på de flesta och sjunga på I Wish med Stevie. Det gäller att visa framfötterna, då får man som man vill.
När jag kom hem spelade jag trumpet. Det är därför jag har ont i halsen. Slarvade lite och överansträngde det. Jag har även ätit chili-nötter. Mycket trevliga små orange lortar.

Jag orkar inte göra någon matte så tänker istället utöka mitt filmförråd och se på nån bra film. Låter skönt.

Sov gott sedan mina små barbarer.

1 by 1 they fall into the darkness..

Var hälsade!

Det hela började en dag på svenskan när vår kära lärare berättar att vi ska vara utan lärare på hans nästa lektion. Den är på tisdag eftermiddag och vi tänker: "Skönt, den skippar vi om vi kan."
Vi har ett svenska arbete vi måste förebereda men tanken finns ändå kvar.

Sedan berättar vår Mattelärare och han ska vara med ettor den dagen och vi ska vara utan lärare. Vi tänker: "Skönt, den skippar vi." Precis då tillägger han att det är obligatorisk närvaro.. Typiskt.

Då igår, dagen till ära. Berättar han att vår enda lektion som vi har kvar på tisdagen, Biologi, (som vi dessutom hade läxa till), är inställd p.g.a att vår lärare ska på kurs. Vår mattelärare, som är förstående, tar bort den obligatoriska närvaron från sin lektion. Då har vi bara svenska kvar. De flesta samlas efter sista lektionen på måndagen och fixar svenskan. Då återstår.. INGENTING. Alla lektioner har försvunnit. Skumt! En ledig dag, mitt i veckan, utan studiedag eller röd dag. Det är iaf första gången det hänt mig.

Men.. Jag har bokat ett möte med SYO:n 9.30 och måste därför ändå gå till skolan. Inte alltför farligt eftersom jag ändå går upp tidigt. Jag skyndar mig på cykeln ungefär kl. 9.16 och susar allt vad jag kan. Kommer till skolan exakt halv och måste skynda mig nu. I mitt huvud snurrar tanken om att det är inte så farligt att komma nån minut sent, men det är ändå oförskämt.
Precis framme vid dörren pustar jag ut och ska precis knacka när jag ser en Post-it lapp.
Jan Petersson (SYO), Sjuk!
RSS 2.0