Jag kan göra dig osynlig

Det är mycket intressant det här med vad man ser och inte. Det beror ju helt på. Jag har dock kommit på ett sätt att göra saker, och människor om så önskar, osynliga. Jag kan också göra så att en bok till exempel blir genomskinlig.

Man tar bara boken och sen raderar man ut allt ljus så det blir totalt mörker. Då syns inte boken, men då kan du hålla upp en mugg bakom som också är svart. Då är det väl fullt möjligt att boken är genomskilig eftersom du ser muggen bakom.

På så sätt kan vem som helst bli osynlig också. Ta bara bort allt ljus. Det är lite mystiskt för då kommer allt se precis likadant ut. Det är bara ljuset som skiljer på oss. Hur vi ser ut eller ser andra.

Vilket man snackar du om?

Riksdagsman, Talman, Brandman, Idrottsman, Kontaktsman, Båtsman, Gruvman, Överman och slutligen det kända uttrycket "Må bäste man vinna".
Jag tycker väldigt mycket om när människor som vill vara smarta lägger in den snygga kommentaren:
"Jag tycker att Sverige ska vara jämställt och ändra alla de orden så att de inte bara handlar om män. Kvinnor kan faktiskt också."
Det är då man önskar att dessa personer varit lite mer uppmärksamma på svenska lektionen innan de yttrar sig.
Hur mycket jämställdhet bidrar dessa människor med om de vill skilja på kvinnor och människor. För det är människa "man" står för i dessa ord. Om de inte tycker kvinnor är människor så vet inte jag.

Tänk efter vad det kan betyda innan du försöker läxa upp andra.

Nej usch och fy!

Titta så här ser ut. Här har det inte städats på på tok för lång tid. Här behövs en rejäl julstädning nu när Julafton nalkas.
Det är bara blått och sånt över allt. Det går inte för sig. Massa inlägg ligger och skräpar också. De har gått ut för länge sen och måste ersättas. Detta skall inträffa snarast.

På återseende  // StädPetter

RSS 2.0