The Devils Advocate

Idag var den första dagen på veckan. Måndag. Jag åkte till skolan och trodde att dagen skulle bli helt som vanligt. Men icke.. Inte på långa vägar. Detta skulle bli en dag full av filosofi.

Det började med SO:n . Vi visste inte riktigt vad som skulle hända. Antingen debatt om Irak eller Religion.
Det blev religion. Vi fick höra om 2 konstiga sekter i Texas, US, som det inte slutade så bra för. Den ena begick självmord eller snarare blev mördarde av deras sektledare och den andra blev tvångsomhändertagen av polisen. Det här var dock inte det viktigaste utan det kom efter rasten. Vår lärare Mr. Axelsson sa att det skulle komma en gästföreläsare. Kan ni gissa vem det var?
Nej tänkte inte det heller. Det var min blivande rektor Dr. Jason Nicholls som kom in och lektionen bytte ämne till filosofi. Vi fick först frågan "Vad är filosofi?" Det är ju filosofiskt bara i sig.
Det fick vi svara på och de som svarade bäst blev belönade med godis. Efter det fick vi ett papper med en filosofisk fråga. Några grupper fick "Hur vet man om spöken finns"? En annan fick "Om ett träd faller i skogen utan att någon hör det, är det då ett ljud?" (Klassiker) Vår grupp fick "Är skönhet något naturligt eller är det påhittat av sammhället?" (Typ något sådant, den är översatt från engelska.) Det var då som jag fick rollen att bli The Devils Advocate. Hans uppgift är att skapa diskussion genom att alltid verka negativ och ställa frågor som "Varför då?" eller "Är du säker på att det inte blir....?) Så att de andra måste förklara sig.
Det var inte en sådan svår uppgift och vi blev klara ganska snabbt och eftersom vårat svar var så bra fick vi godis. :D Inget är så bra för moralen som godis.

Filosofin flödade och fortsatte in på svenska lektionen. Vi hade grammatik och det är mycket bra ämne att filosofera om. Vi diskuterade olika adverb och konjuktioner så intensivt att vår lärare (Mrs. Vallin) kände sig besviken på sig själv för att hon inte kom på hur det var även om hon visste det. Den hetaste debatten var nog vad som var skillnaden på att säga "Bonden var glad för att säden växte bra." eller "Bonden var glad eftersom säden växte bra."

Det är något ni alla kan klura på..


Mi

Kommentarer
Postat av: Elin

Låter som en fantastiskt stimulerande skoldag. Själv har jag hängt i mörkerrummet från 13.30 till 18.30! Jag kan förklara processen för dig någon gång, det är lite komplicerat men ändå ganska enkelt. Allt handlar om exponering, framkallningskemi och fix (också kemi).

KRAAAAM!

2008-04-14 @ 19:15:41
URL: http://hejhenning.blogg.se
Postat av: Anonym

Vilket filosofiskt inlägg :) Du blir bara bättre och bättre på att skriva. Fortsätt så....

2008-04-17 @ 18:24:27

Kommentera här!:

Namn:
<-- Skriv nåt snällt!

Din Mail: (Till Petter)

Din Blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0